Viktigt att anmäla alla våldtäkter i Göteborg

Vart ska du vända dig när något hemskt händer? När någon inte förstår ett nej och skadar dig? Om du blir utsatt för ofrivilligt sex så ska du anmäla det till polisen för utredning om våldtäkt.

Kanske har du känt dig tvingad till sex med någon du känner, som en god vän eller till och med din partner. Eller så kan det vara någon som du precis träffat, eller inte ens känner, som tar sig rätten till sex med dig. Även om du kanske till och med säger nej mycket tydligt. Då är det viktigt att du alltid gör en polisanmälan. Alla som drabbas av en våldtäkt i Göteborg ska snarast kontakta polisen för att ett ärende ska öppnas. Det är viktigt för din skull, men även för att inte andra ska råka illa ut med samma person.

Kontakt med sjukvården efter våldtäkt

Antingen du blivit skadad eller ej så är det viktigt att sjukvården blir kontaktad. Du kan söka vårdcentralen eller akuten även innan du gör en anmälan till polisen. Där kommer du att bli undersökt med hjälp av ett speciellt kit som är utformat för allt som behövs inom ärendet. Det är viktigt att alla spår på din kropp noteras och att det tas prover så att det finns bevisföring inför en eventuell rättegång. Du kan även få snabb hjälp från psykolog för att direkt kunna börja bearbeta det trauma som du har varit med om och börja läka de sår som du fått.